MANIKYYRI

Manikyyri alkaa kynsilakan poistolla, jonka jälkeen kynnet leikataan ja viilataan haluttuun pituuteen. Tämän jälkeen kynnen pinta tasoitetaan ja kiillotetaan siihen erikseen tarkoitetulla pehmeällä viilalla. Toimenpide auttaa kynsilakkaa asettumaan tasaisemmin ja tekee näin manikyyrista huolitellun. 

Sen jälkeen kädet, kynnet ja kynsinauhat kuoritaan ja kynsille levitetään kynsinauhavesi, jonka tarkoituksena on hoitaa ja pehmittää kynsinauhat. Seuraavaksi kynsinauhat painellaan manikyyritikulla hellävaraisesti taaksepäin, saaden ne näyttämään kauniilta ja siisteiltä. Käsille ja kynsille levitetään hoitava öljy tai voide ja sen annetaan imeytyä rauhassa, jonka jälkeen kädet huuhdellaan ja kuivataan.

Lakkaukseen kuuluu aluslakka, joka estää oman kynnen värjäytymisen; värilakka sekä päällyslakka, joka pidentää lakkauksen kestoa. Ranskalaisessa lakkauksessa kynsien kärjet maalataan valkoisiksi ja muu osa kynnestä jätetään mahdollisimman luonnollisen näköiseksi (nude-värjäys).

Manikyyrin kesto on noin puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Salongissa voi käydä myös pelkässä kynsien lakkauksessa, joka kestää yleensä noin 15 minuuttia.

lähde:
Niina Blomfelt | Suomen Manikyyrikoulun
pääkouluttaja

GEELILAKKAUS

Geelilakkauksella tarkoitetaan oman kynnen päälle laitettavaa päällyslakkaa, joka kovetetaan uunissa. Geelilakkaus ei kuitenkaan ole rakennekynsi, vaan kevyempi vaihtoehto rakennekynsille. Geelilakkaus kestää 2-3 viikkoa ja on hellävarainen omille kynsille. Geelilakkaukseen voi valita minkä tahansa värin tai vaikkapa ranskalaisen lakkauksen valkoisine kärkineen. Geelilakkaus kestää noin tunnin.

Geelilakkauksen voi halutessaan uusia hoitolassa tai vaihtoehtoisesti poistaa haluamansa ajan jälkeen kotona asetonilla.

lähde:
Niina Blomfelt | www.nailsmag.com

RAKENNEKYNNET

Rakennekynnet tehdään oman kynnen päälle geelillä tai akryylilla menetelmään koulutetun kynsiteknikon toimesta. Rakennekynsiä huolletaan 3-6 viikon välein, ja ne kestävät hyvin tehtyinä kovaakin käsien käyttöä. Rakennekynsillä saa lisää pituutta omiin kynsiin joko kynsijatkeen muodossa tai ne voi tehdä oman kynnen päälle. Rakennekynsiin saa haluamansa lakkauksen ja niihin on myös mahdollista tehdä erilaisia kuvioita tai koristeluita pienillä strasseilla

lähteet:
Anni Ahola | Kauneus ja Terveys  sekä Niina Blomfelt | www.nailsmag.com

PARAFIINIHOITO

Käsien ja jalkojen parafiinihoito on lämmittävä, ihoa hoitava, verenkiertoa vilkastuttava ja paikallista aineenvaihduntaa parantava hoito. Hoito lievittää sormien ja varpaiden nivelissä sekä kämmenen ja jalkaterän pienissä lihaksissa ja rustoissa esiintyvää kipua ja parantaa nivelten liikeratoja. Parafiinihoito jättää ihoon silkkisen ja terveen hohdon, mutta kosmeettisen vaikutuksen lisäksi sillä on myös useita muita hyödyllisiä vaikutuksia:

  • lievittää jatkuvasta ja toistuvasta käsienpesusta aiheutuvaa käsien kuivamista
  • kosteuttaa erittäin kuivaa ja hilseilevää ihoa
  • parantaa jalkojen verenkiertoa
  • lievittää diabeetikoilla esiintyvää kutinaa sekä suonenvetoa sääressä ja jalkaterässä
  • lisää käsien ja jalkojen rasituksen sietokykyä
  • parantaa ja ennaltaehkäisee sormien tai jalkapohjan ihohalkeamia, hoitaa kuivia jalkapohjia
  • lämpöhoito lievittää nivelten tulehdusta ja turvotusta
  • lievittää raajojen lihas- ja hermojännityksiä

lähde:
Hotell Emmi

RIPSIEN PIDENNYKSET

Ripsienpidennyksessä asiakkaan omien luonnollisten ripsien tyveen liimataan synteettisestä kuidusta valmistettuja ripsiä. Pidennyksen tekeminen kestää yleensä 1-2 tuntia. Työskentelyn aikana asiakas makaa selällään silmät kiinni. Synteettisestä ripsestä pidetään kiinni pinseteillä ja sen pää kastetaan ensin ripsiliimaan ja sitten kiinnitetään asiakkaan oman ripsen tyveen.  

Pidennykset kestävät 2-8 viikkoa

Varsinaisen ripsienpidennysten lisäksi joskus voidaan myös ehostuksen yhteydessä liimata muutamia yksittäisiä ripsiä.

lähde:
Työterveyslaitos

PEDIKYYRI

Jalkahoito alkaa jalkakylvyllä, jonka jälkeen iho kuoritaan ja raspataan, ja kovettumat poistetaan. Samalla huolletaan kynnet ja kynsinauhat. Rentouttavan jalkahieronnan jälkeen jaloille levitetään kosteuttava voide tai naamio. Lopuksi lakataan kynnet yksivärisellä lakalla tai vaikkapa ranskalaisittain.

Samoin kuin käsien kynsiin, saa myös jalkoihin geelilakkauksen tai rakennekynnet. Jaloissa geelilakkaus ja rakennekynnet kestävät pidempään kuin käsissä, parhaimmillaan koko kesän. Jalan kynnet kasvavat hitaammin, eivätkä ne myöskään joudu niin kovalle koetukselle päivittäin kuin käsien kynnet.

Oikeanlainen jalkahoito on äärimmäisen tärkeää, sillä muu kroppa saattaa alkaa oireilla huonokuntoisten jalkojen vuoksi. Sisäänkasvaneet kynnet voivat aiheuttaa kipua ja tulehduksia, ja vaikuttaa myös selän terveyteen. Perusterveet jalat pysyvät terveinä käymällä 2-3 kertaa vuodessa jalkahoidossa ammattilaisen luona.

lähde:
Anni Ahola | Kauneus ja Terveys